Интервю с Граф Щайн

Интервю с Граф Щайн

Photo: geocon.bg
Author: geocon.bg

Днес, GeoCon ще ви запознае с нашия нов член от екипа – Граф Щайн. Граф Щайн е дългогодишен експерт в работата си по създаване на графици за смени, и следи за спазване на законовите норми. Той притежава опит като експерт в много компании и ще сподели с вас мнение по различни теми, като грешки, които се допускат при работа на смени и други, засягащи много компании, в които се работи по график на смени.

Добре дошъл в екипа на Геокон, Граф Щайн. Как би се представил с няколко думи пред аудиторията ни?
-Благодаря за поканата да отговарям на въпроси, които засягат компаниите у нас, в които се работи по график на смени. Темите, които ще обсъждаме са епицентър на широки обсъждания между работници, работодатели и органи от Инспекция по труда.
Думите, които най-точно ме описват са – упорство, сила и дисциплина. Имам любима фраза, която ми помага при вземане на важни решения: “ Винаги правя всичко, което трябва, за да стане това, което трябва“.

– От кога започнахте да се занимавате с изготвяне на работни графици?
– Накратко историята ми не е по-различна от много други служители, които отговарят за изготвянето на един график. Още през 2003г. създадох първите си работни графици в производствено предприятие, включващо 120 служители. Тогава си спомням как използвахме тефтер и химикал, за да нанесем смените на работниците. Допускаха се много-често грешки, които трудно можеха да се видят с просто око. Налагаше ни се няколко човека да проверяваме графиците по отдели, по няколко пъти на ден. Това ни отнемаше много време и допълнително усложняваше работата ни.

– Предприехте ли действия, за да намалите грешките при изготвяне на графици?
– Да, закупихме си пакет на Microsoft Office 2003 (смее се) и пренесохме графиците от хартия в табличен вид. Excel предлагаше удобство, като създавахме таблици, включващи смените на служителите, нормата, отработените часове, както и салдото им. Тези действия дадоха временно отражение, тъй като много хора не знаят за минусите на таблицата в Excel, като например:
– В специализирания софтуер може да се провери графика дали съответства на изискванията на закона.

– С какво един софтуер за графици би бил по-приложим от една електронна таблица?
– Много е важно компаниите да използват специализиран софтуер за създаване а графици. Освен, че ще се оптимизира работата на човека създаващ графиците, така ще се сведат до минимум и грешките при изготвянето му.

– Граф Щайн, екипът ни ти благодари, че застана пред аудиторията и отговори на въпросите ни. Ще продължим да ти задаваме въпроси, които вълнуват читателите и ще очакваме твоята експертна помощ.
– Благодаря за поканата, за мен беше удоволствие да споделя опита си отблизо с читателите.


error: Съдържанието е защитено срещу копиране!!