Лесни стъпки за по-добра работна среда

Лесни стъпки за по-добра работна среда

Лесни стъпки за по-добра работна среда

Photo: Pixabay.com
Author: geocon.bg

В началото може да не ви се струва, но работната среда оказва значително влияние върху продуктивността на екипа.

Ако членовете на вашия екип стоят в разхвърляна среда или ако работят твърде много извънредни часове, тяхната ефективност ще намалее.
Ето защо е жизненоважно да осигурите комфортна и организирана работна среда за вашите служители. Те ще бъдат по-щастливи, което може да увеличи ефективността и производителността им.

Ето и как с няколко лесни стъпки може да осигурите по-добра работна среда на екипа ви

Сформирайте разнообразен екип
Когато наемате хора по националност, с различни качества, умения и квалификации, вие обогатявате екипа от таланти за вашия бизнес.

Това се изразява в по-висока производителност, повишена мотивация, подобрена ефективност на служителите и, да, по-положително отношение.

Дайте на вашият екип правилните инструменти
Отделете малко време да попитате екипа си дали има инструмент, който според тях би подобрил ефективността им. Ако това е възможно, внедрете този инструмент в работния процес.

Постигане на баланс между работа и личен живот
Създаването и поддържането на баланс между работата и личният живот на екипа ви, улеснява поддържането на положителна нагласа.

Не забравяйте да осигурите достатъчно почивки през работният ден, за да поддържате своите служители енергични, щастливи и позитивни.

Предложете гъвкаво работно време
Стандартният работен график от 9:00 до 18:00 не винаги пасва на модела на работа в компанията и желанията на служителите, затова може да се предложат няколко оптимални варианта, с които да се подобри работната среда – гъвкаво работно време, почасова работа, работа на непълен работен ден или изцяло дистанционна работа.

Ефективно планиране на екипа
Ако искате да бъдете по-продуктивни в работният процес,
използвайте програмен продукт за графици, с който ще опростите процеса на планиране на служителите в няколко посоки – ще знаете кой от служителите ви е на работа и кой отсъства, колко часа всеки е изработил в края на месеца, има ли извънреден труд и на кои служители трябва да бъде заплатен.

Вижте още: Защо софтуерът за планиране на персонала е ценна инвестиция?


error: Съдържанието е защитено срещу копиране!!