6 ключови тенденции при планиране на служителите за 2018

6 ключови тенденции при планиране на служителите за 2018 | Геокон

6 ключови тенденции при планиране на служителите за 2018

Author: geocon.bg

С всяка следваща година, работната сила все повече се развива и променя. Ако вашите тактики и процеси за управление на работната сила не се развиват с предстоящите тенденции, вие ще изостанете.

Адаптирането към промените на съвременната работна сила е важно за всеки работодател или мениджър, който иска да запази своите най-добри служители и да продължи да изгражда щастлив и лоялен екип около себе си.

Както винаги, един от най-важните процеси, от които се нуждаете, за да се справите, когато става въпрос за щастието и усъвършенстването на персонала е да оптимизирате процеса на планиране на служителите си.

Ето някои от най-добрите тенденции в управлението на работната сила, които трябва да следите тази година, когато става въпрос за по-добро, по-лесно и по-ефективно планиране на служителите.

1# По-добра комуникация

Общо казано, по-добрата комуникация е нещото, което всеки собственик на бизнес трябва да се опитa да постигне тази година. Наскоро публикувано проучване установи, че обикновените разговори по трудови въпроси между служителите могат да подобрят фирменото Ви представяне с 20%, поради което трябва да насърчавате комуникацията по помежду им.

По-добрата комуникация на работното място може да подобри почти всеки процес на управление на работната сила.
Комуникацията е особено важна за бизнеса, който има служители, работещи на смени или почасово, които трябва да бъдат в готовност за извънредни ситуации, налагащи внезапни промени.

Да можеш да се свързваш със служителите си отвсякъде и по всяко време става задължително в днешно време.
Всеки, който е управлявал малък бизнес, знае колко е трудно да се координира със служителите по телефона или по електронната поща. Използването на онлайн решение за графици, което има интегрирани и сигурни опции за съобщения в реално време, очевидно е тенденция, която много собственици на бизнеса ще търсят през 2018 г., ако те вече не използват такава.

С помощта на софтуер за онлайн планиране и управление на работната сила можете не само да получите всички графици, да реагирате на промените на персонала си, като незабавно и лесно да ги уведомите за работния им график , но и да комуникирате и сътрудничите с тях от всяка точка чрез мобилно приложение.

2# Самообслужване | Self-Service

Днешната работна среда е все по-мобилна, в която служителите не искат да чакат, за да получат графика си за работа. Ако продължавате да публикувате графиците на работното си място и да молите вашите служители да идват, за да снимат своите смени, те няма да са доволни.
Много е важно за вас да намерите начин служителите ви да получават графиците си онлайн и да им позволите да имат достъп до тях от всяко място.

Каква е ползата от самообслужването? Това е, че тя не само дава възможност на служителите ви да бъдат по-независими, но също така ви помага да рационализирате процесите си, така че да можете да отделите по-малко време за управление на бизнеса си и повече време, за да го развивате.

3# Прогнозиране

Докато “простият и удобен” са думичките, които може би сте чували за тенденциите в планирането на работната сила през последните няколко години, 2018 г. без съмнение ще бъде повече за “интелигентния” график.

Чрез софтуер за график вече е създаден по-лесен и удобен начин да събирате и разпращате графиците до персонала си. Следващата логична стъпка е процесът да стане по-интелигентен и да доведе до повече данни.

Прогнозирането трябва да се състои в това да накарате целия процес на планиране на графика да бъде по-забързан от данните. Това означава, че можете да интегрирате бизнес данни, които са от жизненоважно значение за организацията ви и начина, по който планирате персонала си (обем на обажданията, дистрибуция, точка на продажба и т.н.) и да можете да създавате графици срещу тази информация.

Чрез използването на ключови техники в процеса на планиране на работната сила ще можете да създадете по-точни графици, за да избегнете недостатъчния персонал, което би довело до намаляване на разходите и увеличаване на приходите.

4# Персонализиране

Програмирането на работната сила през тази година без съмнение ще бъде повече за персонализиране и ще даде възможност както на мениджърите, така и на служителите да приспособят всеки един детайл към нуждите и предпочитанията си.

Програмният софтуер за графици и инструментите, които отделят време да предложат опции за персонализиране, ще излязат напред през 2018 г.
Помислете за това, всеки бизнес е различен, нали?

Възможно е да има основни прилики в рамките на отраслите, но предлагането на едни и същи опции за график на служителите за всяка компания в търговията на дребно, например, не гарантира перфектната пригодност за нея.
Например, някои фирми може да не използват професионалната квалификация като ключов фактор, когато става въпрос за задаване на графици за работа, например, може да искате да планирате според уменията.

Тази нужда от персонализиране се разпростира и върху служителите. Нуждата от персонализиране към нуждите на служителите може да се състои в това, че кои от шавите служители може да нямат смартфони, така че трябва да ги информирате, че имат нови смени чрез SMS или електронна поща.

Ако работите с персонал на почасово работно време, има голяма вероятност много от тях да са студенти или дори да работят на други работни места, което означава, че тяхната наличност винаги може да се променя.

Големите програмни решения трябва да дават възможност на служителите да въведат и тяхната наличност, така че мениджърите да знаят кога ще работят и кога няма да са на разположение.

5# Интеграции

„О, има приложение за това.“

Вероятно сте чували някой да казва това за почти всяка тема или задача, която се появява в разговор. И това не е далеч от истината, особено когато става въпрос за бизнес задачи. Има приложение или инструмент за почти всеки бизнес процес, за който се сетите – от програмирането на служителите до управлението на човешките ресурси, заплатите, за продажби и други.

Да бъдете в готовност да интегрирате всичките си инструменти за управление на работната сила, за да работите безпроблемно заедно, ще бъде голяма тенденция за 2018г. и бъдещето.

Предприятията ще търсят приложения, които могат да бъдат добавени към тяхната екосистема от инструменти и синхронизирани без усилия помежду им.

Това е нещо, което фирмите, които предлагат инструменти за планиране на служители, ще имат за цел тази година. Не става въпрос само за това, че продуктът ви е чудесен, а за да се уверите, че вашият продукт може лесно да бъде интегриран с други допълващи се инструменти.

Като например, софтуер за график на служителите, собствениците на фирми ще се интересуват все повече от такива инструменти, които могат бързо и ефективно да се интегрират с техните решения за персонал и заплати, така че да могат да управляват своите списъци, графици и заплати в рамките на една лесна за използване екосистема от инструменти.

Изпратете запитване

6# Обучения

Изследванията показват, че една от най-големите тенденции в бизнеса за 2018 г. ще бъде – да усъвършенствате и развивате най-добрите си служители, за да ги запазите и да им позволите да растат в компания ви, вместо да търсят възможности за растеж другаде.
Един чудесен пример за повишаване на квалификацията идва от AT & T. Компанията създаде програма, наречена “Инициатива Workforce 2020”, която е програма за 1 милиард долара, имаща за цел да развие уменията на своите служители, за да гарантира, че те няма да станат излишни във времето.
Така че не е изненадващо, че има програми за програмиране на служители, които включват инструменти за обучение и развитие в рамките на техните решения.
Според проучване на Manpower Group, 40% от работодателите смятат, че има недостиг на таланти. Предприятията започват да осъзнават, че развиването на служителите им, за да ги запазят, си заслужава средствата, които инвестират в процеса, тъй като разходите за набиране се оказват много по-високи.
Освен това, проучванията показват, че програмите за развитие и обучения на служителите наистина работят. Според проучване на IBM, 84% от служителите с висока ефективност са тези, които непрекъснато получават обучението, което те изискват.
Ето защо включването на опции за обучение, заедно с инструментите за график изглежда много вълнуваща тенденция, която трябва допълнително да рационализира процеса на поддържане на персонала щастлив и постоянно развиващ уменията във вашата компания.


error: Съдържанието е защитено срещу копиране!!