11 съветa за управление на времето, които работят | Time Management

Управление на времето.

11 съветa за управление на времето, които работят | Time Management

Източник: www.thebalancesmb.com

Усещате ли, че нещо Ви пречи да постигате целите си, времето все не Ви достига, а стреса Ви е най-големият враг? Искате да бъдете по-организирани и по-продуктивни? Тогава тези съвети за управление на времето са за Вас – те ще Ви помогнат да увеличите производителността си.

Съвети за управление на времето

1. Осъзнайте, че управлението на времето е мит
Това е първото нещо, което трябва да разберете за управлението на времето,независимо колко сме организирани, винаги разполагаме само с 24 часа в денонощието.
Времето не се променя. Всичко, което всъщност можем да управляваме, е самите ние и това, което правим с времето, с което разполагаме.

2. Разберете за какво губите време
Много от нас са жертва на пропиляното време без дори да го осъзнават. Помислете си как и за какво губите времето си. Прекарвате ли прекалено много време в сърфиране из нета, четене на имейли и престой в социалните мрежи?
След това, започнете да проследявате ежедневните си дейности, така че да можете да разберете точно колко време отделяте за различните активности, като първата стъпка е да си зададете цели.

3. Създайте си цели за управление на времето
Не забравяйте, че фокусът Ви върху управлението на времето действително променя Вашето поведение. Едно добро начало е да премахнете вредните си навици. За една седмица, например, задайте цел, в която няма да провеждате телефонни обаждания или да отговаряте на текстови съобщения, които не са свързани с естеството на работата Ви.

4. Изгответе си план
Направете план за всяка една активност през деня за период от 1 седмица или месец. Целта е да промените своето поведение с течение на времето, за да постигнете каквато и да е обща цел, която сте си задали, като например увеличаване на производителността. Така че не само трябва да зададете конкретните си цели, но и да ги проследите с течение на времето. Това може да се осъществи със софтуерни програми за проследяване на времето и различни уеб приложения.

5. Използвайте инструменти
Независимо дали става дума за таймер, софтуерна програма или приложение за телефони, първата стъпка към физическото управление на времето е да знаете какво сте планирали в бъдеще и как ще го реализирате. Софтуерната програма като Outlook, например, Ви позволява да планирате събития лесно и може да бъде настроена така, че да Ви напомня за всяко събитие предварително, което ще Ви спести време.

6. Приоритизирайте
Трябва да започнете всеки ден със списък, за да зададете приоритетите си със задачите за този ден и периода за постигането им.
Ако имате 20 задачи за един ден, колко от тях наистина трябва да изпълните?

7. Научете се да делегирате и/или да възлагате на външни изпълнители
Делегирането е едно от най-трудните неща в бизнеса, но независимо колко малък е той , няма нужда да вършите всичко сами, трябва да оставите други хора да носят част от товара. Делегирането на задачите и тяхното равномерно разпределение между екипа ще Ви помогне, така че те да бъдат свършени в срок и без излишно натоварване.

8. Установете рутинни процедури и се придържайте към тях възможно най-много
Докато възникват кризи, ще бъдете много по-продуктивни, ако следвате рутинните процедури през повечето време.

9. Имайте навика да поставяте срокове за приключване на важни задачи
Например, четенето и отговорът на електронната Ви поща може да запълни целия Ви ден, ако го оставите. Вместо това задайте ограничение от един час на ден за тази задача и се придържайте към нея.

10. Уверете се, че системите Ви са организирани
Губите ли много време в търсене на файлове на Вашия компютър? Отделете време, за да организирате системата за управление на файлове на компютъра си, така че максимално бързо да отворите нужния файл.

11. Не губете време в чакане
Технологията улеснява работата Ви където и да сте, добре планираният график с помощта на софтуер, приложение в телефона, таблета или обикновена таблица, ще Ви помогнат да поддържате връзка. Вместо да губите време, можете да изготвите месечния си отчет или да планирате следващата си маркетингова кампания.

Вашето време принадлежи на Вас. Можете да контролирате и постигате това, което искатe, след като се справите с мита за управление на времето и поемете контрол над Вашето собствено време.
За да получите още съвети за управление на времето прочетете: Граф Щайн за това как да се научим да управляваме ефективно времето си?


error: Съдържанието е защитено срещу копиране!!