75 работни места с гъвкав график | Flexible Schedule

75 работни места с гъвкав график

75 работни места с гъвкав график | Flexible Schedule

Източник: www.thebalancecareers.com

Ако Ви е писнало да работите от 9.00 ч. до 18.00 ч., знайте, че не сте сами.
За щастие, работните места с гъвкаво работно време се увеличават, благодарение на нарастващата осведоменост за значимостта на баланса между професионалния и личния живот.

Какво трябва да знаете преди да започнете да търсите работа на гъвкаво работно време? Има няколко неща, с които е препоръчително да сте запознати преди това.

Какво представлява гъвкавото работно време?

Това може да означава, че от вас се изисква да работите по няколко часа на ден, но без да имате регламентирано работно време. Например, една компания може да позволи на служителите си на пълен работен ден да работят, когато пожелаят (вместо стандартно от 9:00 до 18:00 часа), за да изпълнят своите 40 часа седмично.

В случай при работа на свободна практика или работа по договор , може да ви бъде възложен проект и да работите толкова часове, колкото е необходимо, за да го завършите, като имате възможност да зададете собствен график. Често сред изискванията на компаниите при гъвкав режим на работа са максимален или минимален брой часове за деня или на седмична база в зависимост от фирмената политика.

Какъв е най-добрият начин да намерите работа с гъвкав режим?

Можете да започнете, като се запознаете със заглавията на длъжностите по-долу. Важно е да се отбележи, че не всички работни места, изброени по-долу, винаги ще имат полза от въвеждането на гъвкаво работно време. Има много други фактори, които ще определят това.

Като цяло, работните места, които не изискват сътрудничество в реално време с други хора, ще имат по-голяма вероятност да работят на гъвкав режим, отколкото например операторите в Call Center.

В допълнение, работните места, които могат да се извършват от разстояние (freelancers) и не изискват от вас да влезете в офиса, често имат по-голяма вероятност да имат гъвкави часове.

75 работни места с гъвкавo работно време

Ето списък на работните места, които е вероятно да имат гъвкави часове, подредени по категории. Можете също да търсите в добре познат сайт за търсене на работа по ключовите фрази като „гъвкаво работно време“ “гъвкави часове” ,”гъвкав график” или „дистанционна работа“.

Технически работни места

Работните места в технологичната индустрия са сред някои от най-често срещаните и желани работни места с гъвкав режим. Това се дължи отчасти и на факта, че те често могат да се осъществяват дистанционно и защото в тази индустрия има много работа, както на свободна практика, така и на работа по трудов/граждански договор.

1. Quality Assurance Engineer
2. Web Designer
3. Web Developer
4. Software Engineer
5. Graphic Designer
6. User Experience Designer
7. Software Consultant
8. Product Marketer
9. Project Manager
10. IT/Server Administrator

Търговски работни места
Въпреки че много от тези видове работни места изискват специализирано обучение при работа на пълен работен ден, е обичайно да се разглеждат сред местата с гъвкав график. За длъжности, които са на 24-часов режим като жива охрана, шлосери, шофьори и диспечери, например, може да е необходим гъвкав график, извън типичния от 9.00 до 18.00 ч.

1. Водопроводчик
2. Електротехник
3. Шофьор на доставки
4. Механик
5. Носач/Шофьор (хамалски услуги)
6. Дърводелец
7. Диспечер
8. Ключар
9. Охранител
10. Тежкотоварен оператор

Онлайн образователни работни места
Нарастването на работни места с плаващо работно време в образователната система може да се дължи на увеличаването на образователните технологии и разпространението на дистанционният начин на учение.

1. Инструктор SAT/ACT
2. Частен учител
3. Онлайн учител по английски език
4. Професор по телекомуникации / онлайн колеж
5. Начален учител
6. Учител по учебни програми
7. Дизайнер на учебната програма
8. Технически лектор по софтуер
9. Логопед
10. Заместник-учител

Наука / Медицински работни места
С повече медицински дейности, които могат да се практикуват от разстояние (например, медицинска сестра, консултираща пациента по телефона или рентгенолог, който преглежда рентгеновите снимки чрез компютъра си), има по-голяма възможност за гъвкав график.

1. Домашен доставчик
2. Личен лекар
3. Медицинска сестра
4. Медицински транскриптор
5. Научен сътрудник
6. Масажист
7. Диетолог
8. Рентгенолог
9. Персонален треньор
10. Онлайн фармацефт

Има позиции, при които вие сте в състояние да разпределяте времето си, както пожелаете, като например, масажист, личен инструктор или модерното напоследък лайф коуч.

Бизнес работни места
Обичайно е, че се срещат консултантските и търговски работни места с гъвкаво работно време, както и работни места, които могат да се извършват дистанционно (като виртуален асистент или представител за обслужване на клиенти) или такива, които не изискват значително сътрудничество с други хора(като анализатор или изследовател).

1. Management Consultant
2. Marketing Consultant
3. Actuary
4. Administrative Assistant
5. Business Analyst
6. Business Researcher
7. Sales Representative
8. Customer Service Representative
9. Account Manager/Executive
10. Virtual Assistant

Медии и комуникации
Работата по писане, редактиране и комуникации са едни от най-често срещаните работни места, където можете да планирате, когато искате да работите, особено когато те са на свободна практика.

1. PR Representative
2. Marketing Consultant
3. Copywriter
4. Copyeditor
5. Brand Strategist
6. Blogger
7. Content Writer
8. Content Marketer
9. Email Marketing Manager
10. Translator

Още работни места с гъвкаво работно време

Ето още 15 работни места, които често ще намерите с гъвкав график:
1. Иконом
2. Специалист по онлайн проучвания
3. Гледач на кучета
4. Детегледачка
5. Асистент за филмови/телевизионни продукции
6. Куриер
7. Шофьор разносвач
8. Лице за доставка на велосипеди
9. Лице за доставка на храна
10. Интериорен дизайнер
11. Продавач – консултант
12. Мърчандайзер
13. Фотограф
14. Телефонен оператор
15. Редактор на филми

Къде да намерите обяви за работа на гъвкаво работно време | Flexible Hours
Има няколко начина за намиране на работа с гъвкав график. Можете да търсите в традиционните сайтове за работа по ключови думи и фрази, които по-горе изброихме, заедно с ключови думи, които съответстват на вида търсена позиция, например „гъвкаво работно време Акаунт мениджър / Account Manager“.

Ако търсите работа в определено местоположение, търсете Google и Google for Jobs ще генерира списък с позиции, които съответстват на вашите интереси.

У нас все по-популярни стават сайтовете за свободна практика и работа от разстояние на гъвкав режим, като www.freelance.bg, Facebook групи – „Фрийлансъри“, „БГ Копирайтъри“ и др. и професионалната корпоративна мрежа за бизнес контакти LinkedIn.

Колкото повече сайтове, предлагащи гъвкав режим на работа използвате, толкова по-добри са шансовете ви да намерите позицията, която е подходяща за вашия график.


error: Съдържанието е защитено срещу копиране!!