Нов дизайн и функционалности на Web Client в GeoCon PlanExpert

Нов дизайн и функционалности на Web Client в GeoCon PlanExpert

Photo: geocon.bg
Author: geocon.bg

 

Днес ще ви представим новия дизайн и функционалности на Web Client (система за самообслужване на клиенти) в GeoCon PlanExpert.

 

Той представлява утвърдена HR система, която позволява на служителите самостоятелно да извършват определени действия от разстояние, например, планиране на смени и подаване на електронни молби за отпуск. Тези действия могат да се отразяват в базата данни на програмата PlanExpert.

Това са малка част от възможностите на Self-Service модула към програмата ни, с които днес ще ви запознаем.

За да бъде достъпен за ползване, е необходимо да бъдат предоставени определени администраторски права за ползване /Username и парола/ , с които служител може да се логне.

Employee sel-service software | GeoConPlanExpert

Фигура 1. Потребителски вход в Web Client

Функционалности на Web Client в GeoCon PlanExpert

  • Персонална информация за служител

Уеб модула дава възможност на служителите сами да администрират личните си данни, което ще спести време на HR експерта, докато ръчно въвежда персонална информация за всеки служител.

Персонална информация за служител в Web Client

Графика 2. Изглед с персонална информация за служител в Web Client

Change password in PlanExpert

Графика 3. Смяна на парола на служител в Уеб клиента

Всеки потребител може да смени своята парола.

  • Проверка на салдото на работното време

Тази функционалност дава възможност на служителя да вижда салдото си (отработените часове за конкретния месец) или при предоставени му повече администраторски права това на другите служители.

Месечно салдо в Web Client

Графика 4. Месечно салдо на служител

 

  • Изглед “График”

Този функционалност на приложението дава възможност на потребителя / служителя да вижда или планира смени и отсъствия или разположения, както и при кликване върху една от клетките, да проследи продължителността на избраната от него смяна.

Schedule Plan in GeoConPlanExpert

Графика 5. Индивидуален план – график на служител за месец януари 2019 г. в Уеб модула

 

  • Подаване на заявление за отпуск

При този изглед всеки служител може да вижда информация за подадени молби за отпуск, както и да добави молба с бутона Request.

Пускане на молба за отпуск

Графика 6. Пускане на заявление за отпуск в Web Client

Въвеждат се начална и крайна дата на отпуската, като с бутона Calculate може да се изчислят дните в зависимост от периода, който сме си избрали.

Всеки служител може да види статус на молбата, дали е потвърдена и кой я е потвърдил.

В нашият пример, имаме служител, който е пуснал заявление за отпуск от 02/01/2019 г. до 11/01/2019 г. , което е отхвърлено и заявление за отпуск от 01/04/2019 г. до 05/04/2019 г., което все още не е разгледано (Графика 7. ).

Изглед със статус на молба за отпуск

Графика 7. Изглед със статус на молба за отпуск

За да се визуализира статуса на молбата за отпуск в Web Client , е нужно преди това да бъде потвърдена в PlanExpert (Графика 8. ). Нивата за потвърждение могат да бъдат до 5, в зависимост от броят на отговорните лица за това.

Потвърждение на молба за отпуск

Графика 8. Потвърждение на молба за отпуск

Когато молбата за отпуск бъде потвърдена се визуализира в Web клиента.

Одобрена молба за отпуск на служителГрафика 9. Одобрена молба за отпуск на служител

 

  • Нанасяне на събития

В тази част от изгледа на приложението се визуализират различни събития от чип системата в компанията.

нанасяне на присъствие на служител
Графика 6. Изглед в Web Client за нанасяне на присъствие на служител

  • Могат да бъдат изваждани репорти и разпечатки на салдата

Следващата функционалност на Web клиента е да изважда справки за всеки служител всеки служител на база месечен и индивидуален график от бутона Reports.

Технически характеристики на Web Client:

Уеб приложението е изградено на базата на ASP.NET MVC framework и представлява single page приложение, използващо AJAX за асинхронна комуникация между отделните компоненти на приложението и комуникацията на приложението с бизнес layer на PlanExpert и Reporting сървъра.

Дизайнът на уеб приложението е Responsive, използвайки изцяло bootstrap технология, която прави контролите на приложението използваеми на различни резолюции и платформи. Текущата версия на уеб приложението е 3.5.0.7.

Хардуерни изисквания за инсталиране на Web Client на вашия компютър:

За хостване на приложението е необходима Windows ОС, IIS сървър, както и инсталиран .Net Framework 4.5.2. На този етап от разработката приложението е оптимизирано за използване основно с Google Chrome браузер. В процес на разработка е използването му с други разпространени браузъри като Firefox Mozilla и Microsoft Edge. Приложението може да бъде използвано във всяка среда с достъп до интернет и в която има инсталиран browser.

Update и сигурност

Понастоящем всяка седмица излиза нов ъпдейт на приложението, насочен към предоставяне и развитие на качествени услуги за потребителите. Приложението е защитено от Cross-site scripting (XSS) атаки, както и от неоторизиран достъп до данните на потребителите.

Допълнително, комуникацията между потребителите и сървъра, който хоства приложението, използва HTTPS протокол, който осигурява надежден и криптиран канал за комуникация.

Свържете се с нас, за да ви демонстрираме функционалностите на Web клиента спрямо вашите нужди и специфики на организацията!

Изпратете запитване


error: Съдържанието е защитено срещу копиране!!