По какви начини може да ангажирате служителите си?

По какви начини може да ангажирате служителите си?

По какви начини може да ангажирате служителите си?

Photo: Pixabay.com
Author: geocon.bg

Липсата на ангажираност у служителите ви, може да е пагубна за вас.

Ето как можете да ангажирате служителите си:

Дефинирайте мисията, визията и целите си
Корпоративни цели, мисия на компанията.
За да създадете атмосфера на ангажираност, трябва първо да споделите с вашите служители какво вярвате, за да решат дали могат да я подкрепят.
Възложете на служителите си задачи, след това проследете напредъка им.
Например, ако служител иска да бъде мениджър, им помогнете да работят за ролята на ръководител.

Повишете комуникацията
Комуникация между екипа.
В корпоративната среда информацията трябва да бъде предавана ясно и точно. За целта могат да бъдат използвани различни комуникационни канали, за да сте сигурни и, че служителите от разстояние ще получат съобщенията ви: Google Voice, Viber, Skype, Messinger, E-mail поща, WhatsApp и тн.

Използвайте обратна връзка със служителите си
Обратна връзка между екипа.
Обратната връзка със служителите дава ясна представа за това от какво се нуждаят служителите ви, какви предпочитания за смени и отсъствия имат и може да ви помогне за съставянето на по-добър график за следващия месец. Първо, помислете за изискванията за графика и се уверете, че имате нужда от покритие. След това помислете за начините за възлагане на задачи, които са съобразени с целите на всеки служител.

Ако не можете да съгласувате със задачите, целите на служителите си, опитайте се да бъдете гъвкави с техния график. Предлагането на гъвкавост ще им даде повече свобода за постигане на цели извън работата.

Гъвкаво работно време
Flexible time
Все повече се ценят работните позиции, позволяващи гъвкаво работно време, като служителите имат възможност сами да определят в колко часа да започват и приключват работният ден.
Гъвкавият работен режим е също нематериален стимул, който ще повиши отговорността и ангажираността на служителите ви, например в рамките на работният ден да свършат определено количество работа, спазвайки определен часови диапазон за присъствие на работното място (office time).

Вижте: Ползи от гъвкавото работното време за служителите и компаниите

Социални придобивки
Benefits
Освен познатите бонуси при постигнати резултати и принос в компанията, трябва да знаете от какво имат нужда служителите ви и да им го дадете.
Предложете им пакет от социални придобивки, спрямо техните лични и семейни нужни – бонуси, ваучери за храна, карта за градски транспорт, карта за спорт, застраховка и допълнително здравно осигуряване и други benefits.

Корпоративни тренинги
Всяка компания още при постъпване на служител на работа предлага въвеждащо фирмено обучение. В бъдеще инвестирането във външни корпоративни обучения биха допринесли за развитието на потенциала на служителите, а това ще повиши ангажираността им.

Хареса ли ви статията, ако, използвайте бутоните за харесване и споделете с вашите приятели.


error: Съдържанието е защитено срещу копиране!!