Защо софтуерът за планиране на персонала е ценна инвестиция?

Защо софтуерът за планиране на персонала е ценна инвестиция?

Защо софтуерът за планиране на персонала е ценна инвестиция?

Photo: Pixabay.com
Author: geocon.bg

Цените ли времето на Вашите HR-ри при планирането на работни графици или ги оставяте да прекарват значителна част от времето си в ръчно въвеждане на информация в електронни програми и други остарели техники?

Прочети после: GeoConPlanExpert vs. Excel при сменен режим

Този ръчен начин на планиране на смените е неефективен и изразходва много повече разходи и време, които биха могли лесно да бъдат избегнати с помощта на автоматизирано решение за планиране.
Промените в графика, наличността на служителите и искванията за персонал трябва да присъстват във всеки график.
С помощта на специализиран софтуер за планиране можете да извършвате лесно промени в графика в последната минута, да позволите на служителите си да заявяват желания за смени и отсъствия, без всеки път да изискват вашата намеса, и да получавате известия за предстоящи искания за отпуск, за да гарантирате, че графици са без грешки. Крайният резултат е по-малко пропуснати смени, по-добро разпределение на труда и по-ниски разходи за него.

Нека отговорим на въпроса, защо софтуерът за планиране на персонал е ценна инвестиция?

В индустрии като търговията на дребно, здравеопазването, образованието и производството, планирането на персонала играе огромна роля в ежедневната работа. Според проучване на Галъп интернешънъл, проблемите с планирането са сред петте най-важни причини, поради които служителите напускат организациите.

Към това се прибавя и фактът, че не малък процент от новите служители се отказват през първите шест месеца в компанията и става ясно, че задържането на служителите трябва да бъде основен приоритет. Ако компаниите искат да предотвратят загубата на таланти, те трябва драстично да подобрят своите процеси на планиране.

Суровата истина е, че в тези отрасли, лошото планиране води до цялостни проблеми на работното място, включително отсъствия от работа.
Това би струвало време и разходи на компанията.

Софтуерно решение за оптимизиране на разходите за персонал в компанията

GeoCon PlanExpert е софтуер за планиране на персонала и изчисляване на работното му време. Една от най-важните му функционалности е автоматично изчисляване на салдото на служителите всеки месец без да има нужда от въвеждане на формули.
Софтуерът може да контролира извънредният труд, като следи за наличието му и го визуализира в програмата. Това се случва, когато салдото в края на месеца и на отработените часове е повече от 0.
Работен график за юли 2019
Фигура 1. Работен график за юли 2019 г. в PlanExpert

Повече за функционалностите на софтуера за планиране и отчитане на работното време може да прочетете тук.

Най-важно при планирането на персонала е ефективно разпределяне на смените на служителите спрямо количеството работа и броят часове на смяна. Това ще помогне за намаляването на разходите за труд и ще ще предотврати възможни нарушения на КТ.

Поискайте безплатна демонстрация на GeoCon PlanExpert като ни изпратите своето запитване още сега!

Изпратете запитване


error: Съдържанието е защитено срещу копиране!!