Ужас! Невероятно! За първи път… (18+)

Ужас! Невероятно! За първи път... (18+)

Ужас! Невероятно! За първи път… (18+)

Photo: geocon.bg
Author: geocon.bg

Случва се нещо страшно, истината е твърде жестока…

Успяхме, привлякохме Вашето внимание. В момента, с ненаситно за сензации съзнание, очаквате да прочетете лошата новина. Но ако сте от хората, които обикновено налапват стръвта и обгрижват с внимание такива заглавия, трябва да знаете, че най-често то не отговаря на съдържанието на статията. Целта на авторите, които са го създали и публикували, е да припечелят някое евро от трафика към сайта си. За разлика от тях целта ни е да ви осигурим актуална и полезна информация на фона на бомбастичните новини. Да, ние не сме атрактивни, нормативната уредба и добрите практиките са скучна материя, но пък създадените с много труд авторски статии имат някаква стойност.

Ако до този момент не сте имали възможността да разгледате рубриката ни с „Новини“, ние ще ви припомним какво ви написахме през цялото това време.

Главната ни рубрика „Новини“ я разделихме на 2 подрубрики, които нарекохме „Полезно“ и „Любопитно“ . Заредете се с търпение и продължете да четете, ако искате да получите стойност, в съчетание с доза хумор.

Първото си съдържание, което ви написахме целеше да посочи „Кои са най-честите грешки при работа на смени“. Целта ни беше да ви представим основните грешки, които се допускат в компании с въведен режим на смени и 8-те принципа,  които трябва да следвате, ако искате да сте изрядни пред контролните органи от ИТ.

Спомняте ли си темата: „Хаос с работните графици в една компания, преди нещата да потръгнат по мед и масло“ ? В тази тема разкрихме причината за неуспеха на компания в хранително-вкусов бранш и необходимостта от софтуер за отчитане на работното време.

Следващата ни тема беше „Среща с бързия влак или помощ от консултант на Геокон“ .  В нея ще откриете щипка смях и доза полезна информация от нашите експерти.

Продължаваме с темите: Какво е сумирано изчисляване на работното време?  „Как се изчисляват болнични при сумирано отчитане на работното време?“ и  Извънреден труд при сумирано отчитане на работното време“, които често предизвикват различни дискусии в интернет пространството.

В тях засегнахме всички основни въпроси за СИРВ, неговото отчитане, периоди на въвеждане според трудовото законодателство у нас, изчисляване на болничен и извънреден труд.

За тези от вас, които нямат търпение да свърши работния ден писахме на тема: „Полезно ли е да преминете към плаващо работно време?“, в която изложихме няколкото позитивни причини, ако сте на плаващо работно време и капаните съответно, които крие.

Настъпи момента и за подрубриката ни „Любопитно“, в която написахме няколко теми:

За да сме ви максимално полезни ние продължихме да се вълнуваме от въпросите, които ни изпращате и отговорихме на някои проблеми, които изникват в различните компании.

Един от основните ни клиентски въпроси беше зададен от мениджър на голяма компания, в която се изготвяха графиците на служителите  чрез екселска таблица. Той ни попита как може да оптимизира процеса по най-добрия начин, така че да е удобно на хората му, които изготвяха графиците, а в същото време лесно да се импортира и експортира към ТРЗ софтуери, защото грешките в Excel бяха безумно много. Нашият екип отговори на нуждите му и предложи решение, с което този процес се подобри. Написахме темата за „Предимствата на Geocon PlanExpert сравнен с график в Excel” за тези от вас, които срещат същите трудности при създаване на работни графици.

Когато настъпи силният сезон по зимните ни курорти ние искахме да ви информираме за предстоящите проверки на контролните органи от ИТ с темата „Граф Щайн съветва как да избегнем нарушения и санкции при проверки на Инспекция по труда в курортите“. Не казвайте, че вече не сте информирани по темата.

За работещите на смени е важно да знаят как се отчита нощният труд, Повече информация може да получите от публикацията ни   „ Изчисляване и особености при нощен труд“.

Искахме да засегнем основните трудови изисквания преди въвеждане на СИРВ и настъпилите промени след него, за да сме сигурни, че няма да срещнете трудности в екипа си. Вече знаете кои са видовете изчисляване на работното време, начините на отчитане и проблемите при СИРВ.

Какво последно ви написахме?

Ето какво:  „Граф Щайн за това как да се научим да управляваме ефективно времето си“В тази тема има за всеки по нещо.

Вие може да продължите нашата история, като ни изпратите въпроси, или предложения във Фейсбук страницата ни: GeoconBulgaria.

GeoconBulgaria


error: Съдържанието е защитено срещу копиране!!